bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

11-07-2019

B-log: 13 t/m 19 juli 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 06:00Vrijdag 19 juli: Zappanale dag 1
Tekst volgt. 07.00 wakker. Nog even. Negen uur weer wakker en op. Kwart over tien naar Ausstellung. Don & Bunk verrassend mooi! Eigen werk, Schönberg, bijna geen FZ. Eye of Agamoto onthouden. Daarna Charles met lezing over muzikale citaten in het werk van FZ. Niet heel veel nieuws, toch paar. Leuk om Charles aan het werk te horen. Met Familie brunch in Stadtbäckerei. Thuis tas inpakken en om 1500 op de fiets naar festival. Stukje Jazzproject Hundehagen. Zement: bij vlagen hypnotiserende loops, bij andere vlagen weinig avontuurlijk. Toch gaaf. Treacherous Cretins valt me beetje tegen. Instrumental goed (gitaar, bas), zang slordig en saai. Boodschappen (Magma!) en eten. Dan Ali N. Askin. Heeeel mooi. Goede band, fijne jazzfusionfunkrock. Eerste echte hoigtepunt. Percussion Under Construction is heel leuk, wat Zappa, maar ook Ionisations van Varese. Eén paar liedjes Long Distance Calling : hard, wel goed. Kwart over één terug thuis.Donderdag 18 juli: Zappanale welcome party
Tekst volgt. Kwart over zeven wakker. Rondje hardlopen door bos en veld. Zonnig vandaag. Ontbijt in Stadtbäckerei. Ausstellung mooi. Dan Dorp in. Koffie met Torte. Bij standbeeld FZ ontmoeten we Peter, Inge, Stephen, MaryJane en Dave (NZ). Even later ook Dave en Nicola. Bijpraten. Wandelen verder naar Kloster en klostergarten en münstergarten. Terug naar appartement. Iets drinken, dan naar park. Welcome party kan beginnen. MagniFZnt. Veel, heel veel bekenden. Even terug; De Zoonkkomt aan. Als NTS Trio begint, gaan we Kino in. Film Kosmische Brocken over het festival. Eten dönerteller mit pommes und salat. In park nog even kijken en luisteren. Dan rond elf uur terug. Foto’s volgen.Woensdag 17 juli: Bad Doberan
Tekst volgt. Acht uur wakker. Uurtje later eerste rondje hardlopen door bos en veld. Nog niet zo soepel, maar het lukt. Ontbijt in huis. Eind van de morgen op de fiets. Via Heiligendamm langs de kust naar Kühlungsborn. Daar jachthaven, pier, Hoofdstraat. IJs. Weer terug. Jessica en JP. Boodschapje bij drogist, dan KT. Tim, Chantal, Charles. Jan, Erik, later ook Martin, Harry en Marieke. En meer. Jas en tas in Ferienwohnung. Eten in Shanghai: geröstete Ente. Goed. ‘Wie immer.’ Nog even naar KT. Ute en Olaf. Kwart over tien terug naar appartement. Foto’s volgen.Dinsdag 16 juli: van Schwerin naar Bad Doberan
Tekst volgt. Half acht op. Tien uur alles ingepakt en verlaten we hotel. Naar station. Koffie en broodje. Trein 11.45. Uur later in Rostock en 13.25 in Bad Doberan. Herr Zühr haalt ons op en brengt ons naar appartement. Eerst rondje koffie, Torte, boodschapjes in dorp. Half vijf terug. Uitpakken. Fietsen afgeleverd +afspraken over die van donderdag. Dan wandel en naar Kamp Theater. Sascha, Nona, Gerhard. Eten: Bandnudeln mit Oliven und Feta und Tomatensausse. Heel goed. Iets na tienen terug naar Ferienwohnung. Foto’s volgen.Maandag 15 juli: Schwerin
Tekst volgt. Half elf buiten. Via Pfaffenteich naar centrum voor ontbijt. Koffie met broodjes. Dan bij Marienplatz een groot winkelcentrum in. Via Schlossstrasse naar café Prag, daar koffie met Torte. Niet ver naar aanlegplaats. Half twee vertrekt onze boot. Over Schweriner See en een enkele binnensee. Ook langs een eiland en wat andere aanlegplaats. Altijd goed om streek en stad vanaf water te zien. Uiteindelijk mooi uitzicht op het Schloss. We drinken iets in Gasthaus in Enge Strasse, vervolgens verder naar Brauhaus waar we vrijdag ook waren. Daar eten. Acht uur terug naar hotel. Foto’s volgen.Zondag 14 juli: Schwerin
Tekst volgt. Half elf op straat. Bij konditorei op Markt ontbijt. Dan naar Staatliches Museum. Eerst de modernen (Waarom?). Marcel Duchamps. Dan tijdelijke tentoonstelling over Carl Malchin en zijn werk over het landleven in Mecklenburg. Koffie met Kuchen. Vervolgens de Oude Meesters. Veel Nederlanders weer. Van Ruisdael, Dou, maar ook PP Rubens. Half vier hebben we het gezien. Iets drinken op de steiger aan de Schweriner See. Dan centrum in. Wat drinken ergens op de hoek met de Puschkinstrasse. Dan Schlossstrasse verder in en bij Griek eten. Met feta gevulde paprikauuit de oven. Lamskoteletten en -steak. Goed. Op tijd terug naar hotel. Daar lezen en rond half elf slapen. Foto’s volgen.Zaterdag 13 juli: Schwerin
Tekst volgt. Tien uur buiten. Geld halen, biowinkel. Ontbijt bij biozaak. Broodjes, kazen, smeersels, koffie en sap. Via Markt naar Schloss Schwerin. Museum. Oranjerie. Museum vervolg. Schlossgarten. Proeverij, maar na eeen rondje erover slaan we die over. Terug naar centrum. Bij markt iets drinken. Op markt polsstokhoogspringwedstrijden. Dan in steegje weer iets drinken. In ander Duits huis rumpsteak eten met aardappel uit de oven. Chocoladesoufflé met ijs en kersen. Dan bij vijver in hippe tent nog wat drinken. Half tien terug in hotel. Net voor de onweersbui.

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment