bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

14-05-2019

Draai hier al je vinyl uit je platenkast – dinsdag 14 mei 2019

Filed under: Muziek - Draai al je vinyl — bazbo @ 19:56



bazbo 0645: various – Africa Roots volume 4
Eveneens meegenomen uit de collectie van iemand die al z’n vinyl in de container wilde mikken. Nederlandsche verzamelaar uit 1985 en er is maar een enkele versie van. ‘Recorded live at the Africa Roots Festival, 1986, Melkweg, Amsterdam – Holland.’ We horen Salif Keita et Les Ambassadeurs, Baba Maal et l’Orchestre Daande Lenol, Cheb Mami, Bonga en A.B. Crentsil. Behalve Keita en Maal zeggen mij die namen allemaal niets, maar het gebodene is hoogst prettig en dansbaar. Soukou-achtig spul, jazzy, accordeon, trommeltjes, gitaren, saxofoons, heupende wiegen en schuddende billen. Afrikaans ook. Ik vermoed een boel negerts.

0645



bazbo 0644: various – Africa Roots volume 3
Meegenomen uit de collectie van iemand die al z’n vinyl in de container wilde mikken. Nederlandsche verzamelaar uit 1985 en er is maar een enkele versie van. ‘This album is recorded live during the Africa Roots Festival at the Melkweg, Amsterdam from 10th – 14th July 1985.’ We horen Les Officeiers Of African Music, Tabu Ley Rochereau, Somo Somo, Bembeya Jazz en Kumbi Saleh. Mij zeggen die namen allemaal niets, maar het gebodene is hoogst prettig en dansbaar. Soukou-achtig spul, jazzy, accordeon, trommeltjes, gitaren, saxofoons, heupende wiegen en schuddende billen. Afrikaans ook. Ik vermoed een boel negerts.

0644



bazbo 0643: The Whistlebinkies – The Whistlebinkies
Meer typisch Schotse folk. Whistle, gitaar, bagpipes, fiddle, harp en wat zang. Lekker, wel. De Vrouw heeft de enige versie van dit album uit 1977. Het betere folkwerk. Fijne jigs en reels en dan komt die spaarzame ballad ook prettig uit.

0643



bazbo 0642: Tuna Universitaria De Barcelona – Tuna Universitaria De Barcelona
Lieve help, wat is dit nu weer? Er is een tijdje geweest dat mijn ouders van allerlei kennissen en vrienden oude elpees kregen, want ‘jullie zoon is toch zo’n muziekliefhebber?’ Het resultaat was karrenvrachten meuk in een klein kamertje in ons vorige huis. Bij de laatste verhuizing dik twee jaar geleden heb ik een enorme schifting gedaan. Deze moet die schifting hebben overleefd. Maar waarom? Deze plaat komt uit 1967 en ik heb een van de twee enige versies uit dat jaar. Verschenen op een Spaans label. Het zijn traditionele Spaanse liederen, uitgevoerd door een groot ensemble. Hoogst vermakelijk, ware het niet dat de plaat om de haverklap blijft hangen …

0642
• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment