bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

11-08-2018

B-log: 11 t/m 17 augustus 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 08:14

Dit is mijn B-log. Dagelijks verschijnen hier gebeurtenissen, gedachten, gevoelens, stemmingen en stemmingswisselingen. U bent gewaarschuwd.

Bas
5 februari 2017

Dinsdag 14 augustus:
Een jas aan. Lang niet gedaan. Echt nodig is het niet eens. Toch heb ik het gedaan. Op de werkplek in Arnhem verricht ik in heel korte tijd een paar werkzaamheden waar ik al langere tijd tegenaan hik. Valt weer mee. Wanneer leer ik nou eens die dingen waar ik tegenop zie als eerste te doen, omdat ze toch altijd meevallen en me veel energie geven voor de andere dingen? Nooit, ben ik bang. Tussen de middag wandel ik kort door het bos. Zonder jas. Ook leuk. In de middag nog wat dingen doen en dan ga ik weer en ben ik om half zes thuis. De Zoon komt eten. De Vrouw heeft chili gemaakt en nog goede ook. Snel afwassen en dan ga ik een ronde hardlopen. Valt me tegen. Het is gewoon warm buiten. Toch loop ik weer ‘ver’ en houd ik het lang vol. Thuis nog wat lezen en luisteren en rond half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: … Of Monsters And Birds (Monika Roscher Bigband), Civilisation (Southern Empire)

Maandag 13 augustus:
Het is donker! Ik doe zelfs een lamp aan boven de eettafel vanmorgen. Dat is al in geen maanden gebeurd. Als ik in Arnhem bij de werkplek uitstap, regent het licht. De temperatuur is prima, dat wel. Op de werkplek is weer van alles. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Het is aanvankelijk droog, later vallen er af en toe druppels. In de middag is er ook van alles. Half zes ben ik thuis. Daar maak ik avondeten: een groentecurry, een salade en een fruitsalade. De Vrouw is er om half acht en ik bak dan ook nog pepersteaks. We eten de boel op. Ik was af, lees de krant op het balkon en doe nog iets aan de webstek. Dan is het tien uur en weer mooi geweest.
Muziek vandaag: Civilisation (Southern Empire), Dream Theory In Malaya (Jon Hassell)

Zondag 12 augustus:
Half acht uit bed. Koffie, webstek. Op het balkon lees ik Het Maleise Eilandenrijk (Alfred Russel Wallace) uit. Ha, in de bus ben ik in de Engelse en elektronische versie nog niet zover. Eind van de ochtend is De Vrouw ook wakker en we verkassen naar de zon op de galerij. Het is aangenaam. De Zoon is er om een uur voor de lunch. Na de afwas stofzuig ik en dompel ik de planten. Nog even iets lezen op de galerij. Half vijf wandelen we naar een café. De FoolZ spelen er. Tim helpt ze mee. Geluid is wat vlak, niet alles komt even goed door, maar het plezier op het podium is weer aanstekelijk. Redelijk wat volk in huis, dus wat willen we nog meer? Heel klein beetje bijkletsen met Chantal en Tim, Heidi en Auke. Half acht is het afgelopen. Zoals gebruikelijk stort ik dan geheel in. De Vrouw en ik nemen plaats in de serre van een eetcafé. Ik eet gevulde vegetarische tortillas. Prima. Half tien zijn we thuis. Nog geen half uur later lig ik doodmoe in bed.
Muziek vandaag: More Music For Films (Brian Eno), The Pearl (Brian Eno & Harold Budd), Extinction Suite (Steve Jansen)

Zaterdag 11 augustus:
Geen wekker. Toch voor half zeven uit bed. Koffie en wat eten. Nog geen uur later loop ik mijn ronde hard. Het heeft vannacht geregend en doorgaans loop ik een groot stuk over onverharde weg, dus om plassen te omzeilen kies ik vanmorgen voor een alternatieve route. Wederom gaat het lekker en hoef ik slechts één tussenpauze te nemen. Nog een keer koffie. Dan wandel ik naar de biowinkel en bioslager. Het is inmiddels zonnig. Aansluitend naar de markt en een bakker. Met De Vrouw nog een keer koffie op het balkon. We fietsen naar een supermarkt en vervolgens naar een bouwmarkt. Daar halen we tape, grondverf en een kabelgoot. Precies, er staan weer wat klusjes in de planning. De Zoon is er om half twee voor een lunch. Dan was ik af, doen we de was en lees ik de krant op het balkon. Kwart voor vijf zijn we in Gigant om alle schilderijen van Kunst-Zinnig-Brein van de muren af te halen. Ank is er ook. Het werk is snel klaar en we drinken gedrieën een drankje op een zonnig terras. Ook maken we plannen voor de naaste toekomst. Een fijne ontmoeting! Kwart voor zeven zijn we weer thuis. Op tafel komt de tomatensoep, kip van onder de grill en een fruitsalade van galiameloen, aardbei, braam en blauwe bes. Ik was af en breng afval naar de containers. Dan lees en luister ik en nog voor elf uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: het vijfde en zesde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Dust And Dreams (Camel), Silhouettes (Klaus Schulze)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment